نوشته شده توسط : جعفر

برطرف کردن نویز در دوربین مداربسته

یکی از عمده مشکلات کاربران دوربین مداربسته وجود نویز دوربین مداربسته و پرش تصویر است. وجود نویز در تصویر به معنای تصویر بی کیفیت و نامطلوب است. لذا در این مقاله سعی داریم به علل ایجاد نویز در دوربین مداربسته و رفع آن بپردازیم.

 
 

علل نویز یا پرش در تصویر دوربین مداربسته

گاهی اوقات وجود نویز به دلیل محدودیت قابلیت دوربین مداربسته است و نمی توان کاری برای آن انجام داد مثلا محدودیت نوری. اما می توان کاری انجام داد که این مشکل را به حداقل برسانیم. در ادامه به علل هایی که می توانند باعث بروز نویز شوند می پردازیم:

 
  • استفاده از دوربین‌ های با کیفیت پایین
  • نور نا کافی
  • مسافت زیاد کابل کشی
  • فیش bnc دوربین مداربسته
  • استفاده از منبع تغذیه نامناسب
  • استفاده از کابل ‌های با کیفیت نامطلوب
 
  • حرارت و گرمای محیط
  • استفاده از مبدل ‌های بی‌کیفیت
  • عدم رعایت استانداردها توسط شرکت سازنده
  • عدم رعایت نکات ایمنی هنگام نصب
  • وجود رسانا در اطراف کابل
  • اتصالات ضعیف
 
 
 
 

رفع نویز دوربین مداربسته

جهت رفع نویز اول باید علت آن را شناسایی و سپس در جهت رفع آن برآمد. به همین دلیل به بررسی تمام راهکارهای ممکن می پردازیم.

 

1- نور کم محیط و حساسیت کم چیپ تصویر

این نوع نویز به صورت نقاط ریزی در تصویر نشان داده می شود. نویز الکتریکی می تواند به دلیل تقویت بیش از حد سیگنال های تصویر در نور کم باشد. زمانی که چیپ تصویر حساسیت محدودی نسبت به نور داشته باشد فقط می تواند مقدار مشخصی از نور را دریافت کند که برای تشکیل تصویر کافی نیست. در این صورت به صورت خودکار مدار الکتریکی دوربین سیگنال تصویر را تقویت می کند که در نهایت باعث ایجاد نقاط ریزی در تصویر می شود.

پس جهت رفع نویز الکتریکی می توان میزان نور محیطی که در آن دوربین مداربسته نصب کرد را تقویت کرد. یا اگر این امکان وجود ندارد می توانید از دوربین هایی استفاده کنید که دارای چیپ تصویر با حساسیت بالا باشند که بتوانند با حداقل نور موجود در محیط تصویر با کیفیتی را ارائه دهند.

 
 
 

2- محل نصب دوربین مداربسته

موقعیت نصب دوربین مداربسته می تواند تاثیر مستقیمی روی کیفیت تصویر داشته باشد.  اگر دوربین مداربسته شما در جایی قرار داشته باشد که گرما و حرارت زیادی داشته باشد ممکن است باعث ایجاد نویز در تصویر شود.

 
 
 

3-درست وصل نشدن فیش BNC

در صورتی که کابل کواکسیال به درستی به فیش BNC وصل نشده باشد سیگنال افت خواهد کرد و به درستی به نمایشگر نمی رسد. فیش های BNC دارای انواع مختلف پرسی، پیچی، لحیمی است. توصیه می شود تا جایی که امکان دارد از BNC لحیمی به دلیل اتصال مستحکم تر استفاده شود. همچنین کیفیت فیش بی ان سی نیز در این بخش بسیار مهم است که بهتر است بهتر نوع آن را تهیه نمایید.

 
 
 

4- عبور از نزدیکی منابع الکترومغناطیس

عبور دادن کابل تصویر (مثل کابل RG59) از جایی که منابع الکترومغناطیسی قرار دارد می تواند باعث ایجاد نویز در تصاویر شود. برای جلوگیری از این مساله سعی کنید از داکت و یا لوله فلکسی جداگانه برای انتقال کابل تصویر استفاده کنید تا با کابل برق در تماس نباشد.

به عنوان مثال در کارخانه هایی که از برق فشار قوی استفاده می کنند، اگر کابل تصویر در مجاورت کابل های برق باشد حتما نویز به وجود خواهد آمد.

 
 
 

5- طولانی شدن مسیر کابل کشی

هنگامی که مجبورید از کابل تصویر در مسیر طولانی استفاده کنید حتما باید به کیفیت شیلد و مغزی کابل توجه ویژه ای داشته باشید. در کابل های RG59 که دارای مغز مسی هستند می تواند تا حدود 500 متر را بدون افت کیفیت انتقال دهند. بنابراین هنگام استفاده از کابل در مسیر های طولانی بهتر است حتما به کلاس کابل کواک توجه کنید که از ضخامت و عایق خوبی برخوردار باشد.

 
 
 

6- کابل تصویر نامرغوب

از جمله دلایل دیگر لرزش تصویر یا همان نویز کیفیت پایین کابل کواکسیال است. در کابل های با کیفیت پایین اعوجاج الکترومغناطیسی به درستی جدا نمی شود. بنابراین به کیفیت و کلاس کابل حتما توجه کنید. در مورد کابل شبکه نیز باید مراقب باشید چرا که در کابل شبکه نامناسب هم ممکن است همین اتفاق بیفتد.

 
 
 

7- مشکل در منبع تغذیه

یکی دیگر از عواملی که ممکن است باعث ایجاد نویز تصویر دوربین مداربسته باشد منبع تغذیه یا آداپتور دوربین است. در صورتی که ریپل ولتاژ خروجی آداپتور زیادتر از حد استاندارد باشد باعث ایجاد امواجی در تصویر خواهد شد.

بنابراین هنگام خرید دوربین مداربسته به کاتالوگ آن و ولتاژ استاندارد دوربین مداربسته دقت کنید. بیشتر دوربین ها نیاز به منبع تغذیه VDC12 با تغییرات ولتاژ 10% دارند. این به این معنا است که دوربین می تواند 10 درصد بالاتر از VDC13.2 و 10 درصد پایین تر از VDC10.8 را پشتیبانی کند. حال اگر ولتاژ ورودی، بیشتر یا کمتر از این مقدار استاندارد دوربین باشد نویز اتفاق می افتد.

 
 
 

8- نشتی برق از هادی های اطراف

گاهی ممکن است مثلا فیش های BNC به فلزات موجود که در سقف یا دیوار قرار دارد وصل شوند. از آنجایی که فلزات می تواند رسانای برق محیط اطراف هر چند در مقدار کم باشند، این جریان از طریق BNC وارد کابل تصویر شما می شود.  بنابراین شاهد نویز در تصویر خواهید شد. لذا برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی بهتر است فیش های خود را عایق کنید.

 
 
 

9- پارگی کابل

در صورتی که هیچ یک از عوامل گفته شده اثرگذار نبودند حتما مسیر کابل را چک کنید که کابل دچار پارگی نشده باشد. در مسیرهای طولانی ممکن است وجود عوامل خارجی زیادی باعث آسیب رساندن به کابل شود.

 
 
 

نتیجه گیری

به صورت کلی وجود نویز در دوربین مداربسته یک امر طبیعی است. ولی با رعایت اصول استاندارد و ایمنی می توان این مشکل را به حداقل رساند. حتما جهت کابل کشی دوربین مداربسته از داکت جداگانه استفاده کنید. همچنین سعی کنید جهت افزایش کارایی و طول عمر سیستم نظارتی خود از تجهیزات جانبی با استاندارد بالا استفاده کنید.

 

 

  1. دوربین مدار بسته     داهوا     هایک ویژن  نصب دوربین مداربسته

 

raid در دوربین مداربسته چیست؟

ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات ارسالی از دوربین ها در هارد دیسک انجام می شود. همیشه احتمال از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده وجود دارد. در دوربین های مداربسته، نحوه ذخیره سازی اطلاعات همانند ذخیره دیتا بر روی درایو کامپیوتر های معمولی است. به این صورت که پردازشگر سیستم تشخیص می دهد که دیتای ضبط شده بسته به ظرفیت دیسک های موجود در کدام یک ذخیره گردند. با استفاده از سیستم پیکربندی Raid یا (Redundant Array of Independent Disks)، دیتای ویدئویی به شیوه ای منطقی تر و امن تر مدیریت می شود. کاربرد raid در دوربین مداربسته در چه زمانی است؟ هدف نهایی در این تکنولوژی، دستیابی به سطوح بالاتری از حفاظت اطلاعات ضبط شده و روشی بهینه برای بازیابی اطلاعات در صورت خرابی های احتمالی است.

نحوه عملکرد تکنولوژی Raid در دوربین مداربسته

تکنولوژی Raid در دوربین مداربسته چیست؟ این تکنولوژی در واقع ترکیب کردن ظرفیت چند هارد دیسک به عنوان یک هارد واحد برای افزایش امنیت اطلاعات ضبط شده است. بدین ترتیب، ذخیره ی اطلاعات با این شیوه، علاوه بر فرآهم آوردن امنیت بیشتر، سرعت خواندن، نوشتن و  کارایی دستگاه ها را نیز افزایش می دهد.
هارد دیسک ها در دستگاه های ضبط کننده DVR و NVR تعبیه می شوند و با توجه به انواع سیستم های Raid موجود، می توان به طور همزمان از ظرفیت بیش از یک هارد دیسک بهره برد. تصاویر و اطلاعات ضبط شده بوسیله تکنولوژی Raid به شکل آرایه های افزونه مرتب سازی می شوند. این آرایه ها انواع مختلفی دارند و بسته به نیاز کاربران طراحی شده اند. Raid ها دارای انواع متفاوتی هستند که از ساختارهایی از جمله Mirroring ، Striping و یا Error-correcting تبعیت می کنند. در ادامه برای فهم بهتر موضوع به نحوه عملکرد هر کدام از انواع سیستم Raid و همچنین ساختارهای آن اشاره می کنیم:

پیکربندی های مختلف سیستم Raid

  • Mirroring: در این روش اطلاعات و تصاویر مورد نظر، کپی برداری شده و در بیش از یک دیسک ذخیره می شوند. در این روش به حداقل دو هارد دیسک نیاز دارید. به دلیل اینکه اطلاعات در دو هارد ذخیره می شوند، عملیات خواندن و بازیابی، سرعت بیشتری داشته اما نوشتن و ذخیره سازی در آن کمی کُند تر انجام می شود. باید بدانید که در صورت عدم موفقیت عملیات ذخیره سازی در یکی از درایو ها، اطلاعات در دیسک دیگری ذخیره می شوند.
  • Striping: در این روش، تمامی اطلاعات در سرتاسر هارد دیسک ها تقسیم می شوند. عملیات خواندن و نوشتن در این روش در مقایسه با یک هارد، سریع تر انجام می شود.
  • Error-correcting: در این روش اطلاعات به نحوی ذخیره می شوند که امکان بازیابی اطلاعات و تصحیح آن وجود داشته باشد. ساختار موجود در این نوع آرایه بندی موجب می شود  تا سرعت عملیات خواندن و نوشتن، متناسب با تعداد درایوها افزایش یابد. البته در این روش حداقل به 3 هارد دیسک نیاز دارید و بسیاری از کارشناسان به منظور عملکرد بهتر، 5 دیسک را توصیه می کنند.

سطوح مختلف سیستم Raid

سطوح مختلفی از سیستم های Raid از 0 تا 10 وجود دارند که معمول ترین آنها سیستم های  Raid5 و 6 هستند.

  • Raid 0: تنها قابلیت موجود در سیستم  Raid 0 افزایش سرعت ذخیره سازی یا همان پیکر بندی striping است و هیچگونه عمل افزونه سازی در آن انجام نمی شود. سیستم های Raid از سیستم ذخیره سازی آینه ای یا زوجی موجود در سیستم های Raid 1 یا 5 پشتیبانی نمی کنند.

Raid در دوربین های مدار بسته چیست؟

  • Raid 1: در سیستم Raid 1 تمامی تصاویر ارسالی از دوربین به صورت داپلیکیت شده ذخیره می شوند. بنابر این در این سیستم حداقل به دو عدد هارد دیسک نیاز است. بدین معنی که اگر اطلاعات موجود در دیسک 1 از بین رفت هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد، زیرا کپی اطلاعات در دیسک 2 نیز موجود است(mirroring). این سطح دارای پیکربندی striping نیست و از آنجایی که امکان خواندن هر دیسک به طور همان زمان وجود دارد عملکرد خواندن بهبود یافته است.

Raid در دوربین های مدار بسته چیست؟

  • Raid 5: این سیستم دارای عملکرد به مراتب بهتری است. بدین صورت که داده های مربوط به تصاویر در بیش از یک هارد دیسک ذخیره می گردند. همچنین این سیستم دارای قابلیت تولید و ذخیره دیتا به صورت زوج در هر کدام از هارد دیسک ها است. با وجود این سیستم، در صورت خرابی یک هارد، تصاویر دوباره در همان دیسک بازیابی می گردند. RAID 5 نیاز به حداقل سه دیسک دارد، اما اغلب توصیه می شود از حداقل پنج دیسک برای عملکرد بهتر استفاده کنید. یکی از معایب موجود در سیستم Raid 5 این است که هنگامی که ذخیره سازی اطلاعات در یک دیسک با شکست مواجه می شود، زمان زیادی طول می کشد تا یک آرایه دوباره بازیابی شود. در نتیجه عملکرد آن معمولا در زمان بازسازی کاهش می یابد.

Raid در دوربین های مدار بسته چیست؟

  • Raid 6 :Raid 6 نسخه توسعه یافته از Raid 5 است با این تفاوت که قادر است به طور همزمان در صورت از دست رفتن اطلاعات در دو دیسک، آن را بازیابی کند. ، اما همچنین نیاز به فضای ذخیره سازی بیشتری دارد و در نتیجه کمتر از Raid 5 کارایی دارد.

Raid در دوربین های مدار بسته چیست؟

  • Raid 10 :Raid 10 یک استاندارد جدیدتر است و ترکیبی از Raid0 و Raid1 است. این سیستم عملکرد بهتری از RAID 1 ارائه می دهد اما هزینه بسیار بالایی دارد. RAID 10 سرعت عملکرد بالایی دارد اما نیازمند به دو برابر فضای ذخیره سازی به صورت آینه ای(mirroring) است.

Raid در دوربین های مدار بسته چیست؟

https://tiamcctv.com/product/td-7420as1d-ir1/

6

https://tiamcctv.com/product/td-9541e3d-pe-ar2/

7.3

https://tiamcctv.com/product-category/security-alarm/

23.3

https://tiamcctv.com/product-tag/تی-وی-تی/

8.5

https://tiamcctv.com/product/ds-2de7530iw-ae/

16.3

https://tiamcctv.com/روندها-و-چالش-های-صنعت-امنیت-مبتنی-بر-هو/

4

https://tiamcctv.com/product/ds-2cd2525fwd-is/

10.3

https://tiamcctv.com/product/hr901-afg-411s/

15

https://tiamcctv.com/product/td-9441e3d-pe-ar2/

4.5

https://tiamcctv.com/product/ds-2cd2683g0-izs/

10

https://tiamcctv.com/product/ds-2ce56h1t-it3ze/

49

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

انتقال تصویر دوربین مداربسته بدون اینترنت

انتقال تصویر دوربین مداربسته در باور عموم غیرممکن است اما امکان پذیر است. چندین راه برای انتقال تصویر دوربین مداربسته بدون اینترنت وجود دارد. البته به دلیل بسترسازی و وجود اینترنت در هر جایی، انتقال تصویر با اینترنت بسیار ساده تر است. همچنین توجه داشته باشید که برای ضبط تصاویر اصلا نیازی به اینترنت نمی باشد.

 
 

نصب دوربین مداربسته بدون اینترنت

نصب دوربین مداربسته های مداربسته بر اساس نوع تکنولوژی دوربین به صورت آنالوگ و تحت شبکه (IP) صورت می گیرد. جهت ضبط فیلم دوربین مداربسته بدون اینترنت، تنها کافی است که دوربین مداربسته آنالوگ را به DVR و دوربین IP را به NVR وصل کنید. در این صورت تمامی تصاویر در هارد دستگاه  ضبط شده و هم می توانید به صورت آنلاین تصویر را در مانیتور مشاهده کنیم.

 
 
 

مشاهده تصاویر دوربین مداربسته در کامپیوتر بدون اینترنت

جهت مشاهده تصاویر DVR و دوربین ههای تحت شبکه را از طریق مرورگر اینترنت اکسپلورر و بدون اینترنت حتما باید کامپیوتر و یا لپ تاپ شما به شبکه Local (شبکه داخلی سازمان) وصل کنید. سپس باید گزینه پلاگین Active X Controls را فعال نمایید. جهت فعال کردن Active X ها مراحل زیر باید انجام بگیرد:

  • اینترنت اکسپلورر را اجرا کنید.
  • سپس وارد منوی Tools آن شوید و Internet Options را انتخاب کنید.
  • بر دکمه Security در بالای پنجره و سپس دکمه Custom level کلیک کنید.
  • سپس پنجره تنظیمات امنیتی باز می شود. در پایین صفحه تنظیمات Active X Controls قرار دارد. سپس باید گزینه “Prompt” یا “Enable” را فعال نمایید.
  • بعد از اعمال تغییرات روی OK کلیک کنید.

بنابراین شما دیگر می توانید تصاویر دوربین مداربسته را ازریق شبکه Local خود ببینید.

 
 
 

انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق وایرلس

یکی از روش های انتقال تصویر بر روی موبایل بدون اینترنت استفاده از دوربین های وایرلس می باشد. اما این دوربین ها محدودیت مسافت دارند و از طرفی اگر مانعی بر سر راه دوربین باشد انتقال تصویر به درستی انجام نمی شود. این دوربین ها نهایت بتوانند تا شعاع 100 متری عملیات انتقال تصویر را انجام دهند. به دلیل محدودیت های مسافتی که این دوربین دارد و حساسیت های امنیتی، مشاورین نصب دوربین مداربسته این مدل از دوربین ها را چندان توصیه نمی کنند.

 
 
 

انتقال تصویر بدون اینترنت با استفاده از آنتن‌های رادیویی بلند

با استفاده از آنتن های رادیویی مانند NANO Station می توان انتقال تصویر دوربین مداربسته بدون اینترنت را انجام دهیم. پس از نصب دوربین و اتصال آن به DVR یا سرور دوربین مداربسته در مبدا می توان از طریق امواج رادیویی تصاویر را به محل مقصد منتقل کرد.

 
 
 

انواع انتقال داده به کمک امواج رادیویی

  • نقطه به نقطه (Point to Point)
  • چند نقطه به یک نقطه (Multi Point To Point)
 
انتقال تصویر دوربین مداربسته بدون اینترنت
 
 

نقطه به نقطه (Point to Point)

در انتقال نقطه به نقطه، یک نقطه به عنوان مبدا در نظر گرفته می شود و یک نقطه مقصد. البته اطلاعات می تواند به صورت دو طرفه انتقال کند و اطلاعات از مقصد به مبدا ارسال شود. در انتقال رادیویی دو آنتن باید دید مستقیمی به هم داشته باشند و هیچ مانعی بر سر راه آن نباشد. در غیر این صورت انتقال اطلاعات با مشکل مواجه خواهد شد. برای رفع این مشکل می توان از دکل استفاده کرد.

به عنوان مثال اگر یکسری دوربین در نقطه A قرار داشته باشد. می توان با کمک این آنتن ها اطلاعات را به نقطه B که دستگاه DVR یا NVR وجود دارد؛ انتقال داد. این مدل برای کارخانه هایی مناسب است که می خواهند انبار خود را چک کنند. لذا هزینه کابل کشی دوربین از انبار به کارخانه که سرور و یا دستگاه ضبط تصاویر قرار دارد بسیار هزینه بر خواهد بود. بنابراین این روش با قیمت بسیار پایین تر جوابگو خواهد بود.

 
انتقال تصویر دوربین مداربسته بدون اینترنت
 
 

چند نقطه به یک نقطه (Multi Point To Point)

در نوع انتقال چند نقطه به یک نقطه، در واقع یک نقطه مقصد می باشد و بقیه نقاط مبدا. در این مدل تمام آنتن ها اطلاعات خود را با اکسس پوینت به اشتراک می گذارند. در این مدل ممکن است استیشن ها (آنتن ها) با هم تبادل اطلاعات داشته باشند.

 به عنوان مثال یک محوطه بسیار بزرگ مثلا باغ باید در چهار نقطه آن دوربین نصب کرد. بنابراین کافی یک آنتن در ساختمان مرکزی قرار داد.

سپس هر دوربین را به یک رادیو (استیشن) متصل کنید و آنتن رادیو باید به سمت اکسس پوینت یا همان انتن مرکزی (مقصد) باشد. بنابراین شما می توانید خیلی راحت و بدون نیاز به کابل کشی بیش از حد (کاهش هزینه ها) از تمام نقاط دلخواه تصویر داشته باشید.

 

انواع آنتن های رادیویی

Flat: این نوع آنتن دارای زاویه ای با تابش ۹۰ درجه دارد.

Omni : زاویه تابش این نوع آنتن ۳۸۰ درجه است و جهت استفاده اکسس پوینت مناسب تر می باشد.

Sector: زاویه تابش این نوع آنتن دارای ۱۲۰درجه است. این مدل جهت دکل مخابرات بسیار مناسب تر است.

 
 
 

طریقه نصب آنتن رادیویی NANO Station چگونه است؟

هنگام نصب آنتن رادیویی باید به موارد زیادی دقت کنید، از جمله:

باند فرکانس: جهت اتصال دو آنتن رادیو باید در هر قسمت باند کاری وجود داشته باشد. در تکنولوژی WIFI دو عدد باند ۲.۵ و ۵.۹ قرار دارد.

فواصل: فاصله هنگام نصب آنتن های رادیویی بسیار مساله مهمی می باشد. جهت این کار باید آنتنی را انتخاب کنید که در این مسافت برد مناسبی دارد و استاندارد است.

زاویه تابش: هر یک از این آنتن ها دارای زاویه تابش مشخصی هستند که در بخش انواع آنتن رادیویی گفته شده است. لذا هر زاویه آنتنی که در مبدا در نظر دارید باید آنتن مقابل آن نیز در همان زاویه نصب شود.

پهنای باند: قبل از خرید آنتن رادیوی حتما مقدار پهنای باند آن توجه کنید. جهت اندازه گیری پهنای باند نرم افزارهای مخصوص وجود دارد که می تواند به شما کمک کند.

فرکانس: جهت داشتن یک مسیری پایا و مناسب باید فرکانسی انتخاب شود که خلوت تر باشد. لذا مواردی که در این بخش باید توجه شود ارتفاع، سطح نویز و… است.

 

 سیستم امنیتی چیست    فروشگاه خانه هوشمند     اسمارت سکیوریتی      شهر هوشمند

دوربین مداربسته مخفی چیست؟

دوربین های مخفی مناسب برای مواقعی هستند که هدف زیر نظر گرفتن رفتار و حرکات افراد و یا حفاظت از اموال و وسایلی خاص است. دوربین های مخفی را در اشکال مختلفی می سازند که معمولا شبیه دوربین به نظر نیامده و جلب توجه نکنند. مانند دتکتور یا آشکارسازهای دود، دوربین های مخفی لامپی، سنسور های حرکت PIR و دیگر اشیاء غیر قابل تشخیص.

چگونه متوجه شویم در مکانی دوربین مخفی نصب شده است؟

سوالی که از طرف اغلب کاربران مطرح می شود این است که چگونه متوجه شویم در مکانی دوربین مخفی نصب شده است؟ واقعیت این است که دوربینی با عنوان مخفی وجود ندارد. در بازار دوربین هایی با ابعاد بسیار کوچکی تولید می شوند که با نام پینهول یا مینیاتوری شناخته می شوند و از آنها به دلیل سایز کوچکشان می توان به عنوان دوربین مخفی استفاده نمود. این نوع دوربین ها  معمولا در سایزهای مختلفی تولید می شوند. اما کوچکترین آنها معمولا اندازه ای برابر با یک حبه قند دارد که می توان آن را در هر شی که مشتری انتخاب می کند، پنهان نمود. گویا نصب و استفاده از این دوربین ها به صورت مخفی نیاز به مجوز قانونی دارد.

نحوه تشخیص دوربین مخفی در محل

گاهی وجود نگرانی های پیرامون این موضوع که برخی از مکان های عمومی یا غیر عمومی دارای دوربین هست یا خیر برای برخی از کاربران مطرح می گردد. و این سوال برایشان پیش می آید که چگونه باید تشخیص دهیم که دوربین مخفی در محل نصب است. خب، یکی از راه حل های موجود، دنبال کردن رد سیم کشی های دوربین است که با کمی دقت می توان از روی سیم کشی های موجود وجود دوربین را تشخیص داد. با این حال ممکن است دوربین نصب شده در محل بدون سیم بوده و سیم کشی هم وجود نداشته باشد.

یک راه حل ابتکاری دیگر این است که در اتاق تاریک یک لوله کاغذ توالت خالی و یک چراغ قوه یا چراغ گوشی را برداشته و لوله را مانند دوربین دوچشمی روی یک چشم بگذارید و چشم دیگر را ببندید حال با چراغ قوه محیط را بررسی کنید و از طریق لوله نگاه کنید اگر نور ریز درخشانی دیدی احتمال دارد که در مکان مورد نظر دوربین مخفی کار گذاشته شده باشد.

آیا دستگاهی وجود دارد که به وسیله آن بتوان وجود دوربین را تشخیص داد؟

 به طور کلی پاسخ منفی است اما دستگاه های بسیار پیشرفته ای وجود دارند که این کار را انجام می دهند اما هزینه بسیاری بالایی داشته و معمولا در دسترس عموم نیستند. کاری که در نهایت می توان انجام داد شامل موارد زیر است که البته بازده صددرصدی ندارند.

  1. جستجوی محیطی: که می تواند از طریق دنبال کردن سیم کشی ها باشد و یا اینکه به صورت فیزیکی هر گونه ردی از وجود دوربین را در محل جستجو نمود.
  2. استفاده از نرم افزار: برخی از نرم‌ افزارهای ساده و رایگان وجود دارند که بوسیله آنها می توانید وجود دوربین‌ مداربسته را با استفاده از گوشی موبایلتان شناسایی کنید.
  • نرم افزار Hidden Camera Detector برای اندروید
  • نرم افزار Hidden Camera Detector برای iOS

کاربرد دوربین های مخفی

  • نظارت بر عملکرد برخی از پرسنل در مشاغل خاص مانند پرستار کودک و یا مربی مهد
  • در موارد حقوقی و قانونی مانند امور مربوط به پلیس
  • نظارت بر برخی از اموال و دارایی های خاص که در صورت استفاده از دوربین های معمولی سارقین متوجه دوربین شده و اتصال آن را قطع می کنند بهتر است از دوربین مخفی استفاده شود.

قیمت یاب
کالا یاب
کالا یاب موبایل
ابزار تجارت
سفارش کالا
سفارش خرید کالا
خرید کالا

 



:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

کابل SFTP چیست و چه تفاوتی با UTP، FTP و STP دارد

جهت انتقال اطلاعات در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه از انواع کابل های شبکه مانند Cat5, Cat6, Cat7 و … استفاده می شود. هر یک از این کابل ها از نظر عایق بندی یا محافظ و شیلد به انواع کابل SFTP ،STP ،UTP و FTP و… تقسیم بندی می شوند. این کابل ها چه تفاوتی دارند و مشخصاً کابل SFTP چیست. در ادامه به توضیح هر یک از انواع کابل های شبکه به خصوص کابل SFTP و کاربرد آنها می پردازیم. ضمن این که به تفاوت ظاهری و عملکردی آنها نیز اشاره خواهیم داشت.

 
 

کابل شبکه UTP چیست ؟

واژه UTP مخفف عبارت Unshielded  Twisted Pair  به معنای زوج های بهم تابیده بدون شیلد است. این مدل از کابل های شبکه از جفت سیم هایی تشکیل شده اند که دو به دو به هم تابیده شده است. کابل های شبکه UTP با وجود نویزپذیری نسبت به سایر کابل های شبکه محافظ دار جزء پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین کابل های شبکه هستند. کابل UTP به دلیل عدم وجود شیلد و محافظ نسبت به سایر انواع کابل های شبکه نویز و پارازیت روی آنها تاثیر بیشتری می گذارد. اما انتقال اطلاعات در این مدل از کابل ها متعادل تر است. از این کابل ها بیشتر در محیط هایی استفاده می شود که نویز کمتری وجود داشته باشد.

 
 
 

کابل شبکه STP چیست؟

کابل STP مخفف عبارت Shielded  Twisted Pair به معنی کابل دارای شیلد است. در واقع کابل های STP دارای یک محافظ بافته شده در ساختار داخلی کابل هستند. در نظر داشته باشید هیچ فویل داخلی در آنها به کار نرفته است.

 
 
 

کابل شبکه FTP چیست؟

کابل FTP مخفف عبارت Foiled Twisted Pair به معنای کابل دارای محافظ فویل است. این کابل در زیر روکش خود دارای یک محافظ آلومینیومی است. این کابل نسبت به UTP در برابر نویز و پارازیت مقاومت بالاتری دارد. ممکن است در برخی مقالات با کابل FUTP مواجه شوید، این کابل نیز همان کابل FTP است. U به Unshielded اشاره دارد و به مفهوم این است که زوج سیم های تابیده شده در این نوع کابل شبکه حفاظ و شیلدی ندارند.

 
 
 

کابل شبکه FFTP چیست؟

کابل FFTP مخفف عبارت Foiled With Foiled Twisted Pairs به معنای کابل دارای محافظ فویل در دو بخش است. این نوع کابل دارای یک محافظ فویل کلی و محافظ نواری فویل برای هر جفت سیم تابیده شده به طور جداگانه است. این کابل ها مشابه کابل های FTP (یا F/UTP) هستند، به انضمام محافظ فویل در اطراف هر جفت سیم تابیده شده. ساختار کابل به گونه ای طراحی شده است که مونتاژ را با محافظت بیشتر در برابر تداخل جفت های سیم های مجاور و سایر کابل ها، RFI و EMI (تداخل الکترومغناطیسی بالا) محافظت کند.

 
 
 

کابل شبکه SFTP چیست؟

کابل SFTP چیست ؟ SFTP مخفف Screened Fully shielded Twisted Pair به معنی “زوج‌های به هم تابیده تماما غلافدار” است. کابل SFTP دارای یک روکش فلزی اضافی برای کاهش اثر پارازیت است. کابل SFTP بسیار مشابه کابل FFTP است. به این ترتیب که زوج سیم های تابیده شده هر کدام به طور جداگانه با فویل محافظت می شوند و تمام آنها نیز به طور کلی محافظ دارند. تفاوت SFTP با FFTP در نوع محافظ کلی سیم هاست. در FFTP محافظ به صورت فویل است و در SFTP از شیلد با بافتی انعطاف پذیر و از نظر مکانیکی محکم استفاده شده است. این نوع از محافظ به کاهش تداخل سیم های مجاور و سایر کابل ها کمک می کند. البته به تمام کابل هایی که در آنها شیلد محافظ تعبیه شده است در اصطلاح عموم SFTP گفته می شود فارغ از این که فویل در کاور کلی یا زوج سیم ها به کار برده شده باشد. چرا که S در نام آنها معرف استفاده از شیلد در کابل است. در گروه بندی جدید به کابل هایی که زوج سیم های آنها به صورت زوج زوج با فویل محافظت می شوند CAT7 گفته می شود در واقع گتگوری این کابل ها را مجزا کرده اند.

 
کابل SFTP چیست
 

چه تفاوتی میان کابل شبکه UTP و SFTP وجود دارد؟

کابل UTP  دارای 4 زوج سیم به هم تابیده ای است که توسط هیچ لایه محافظ از جنس فویلد و شیلد محافظت نمی شود. این محافظ نه به صورت کلی و نه به صورت جداگانه وجود ندارد. اما در پاسخ به کابل SFTP چیست به زوج های بهم تابیده ای اشاره شد که علاوه بر ژاکت محافظتی به وسیله شیلد و فویل نیز محافظت می شوند. به همین دلیل است که کابل UTP نسبت به SFTP ارزان تر است.

 
 
 

شباهت کابل شبکه SFTP و UTP

  • هر دو از 4 سیم زوج به هم تابیده شده تشکیل شده است.
  • روکش هر دو نوع کابل می تواند از نوع PVC و یا LSZH باشد.
  • مغزی یا همان هادی کابل از جنس مس است.
  • هر دو کابل در تمامی گروه های Cat قابل تولید هستند.
 
 
 

چه نوع کابل شبکه ای بخریم؟

1- توجه به ساختار کابل: تمامی کابل های شبکه از 8 تا سیم که به صورت دو به دو بهم تابیده شده تشکیل شده است. اما از نظر ساختاری و لایه محافظ با هم تفاوت هایی دارند. کابل های SFTP اغلب 500 متری هستند و کابل های UTP 350 متری. اگر شبکه شما در نزدیکی کابل های برق و یا ماهواره قرار دارد، برای جلوگیری از نویز بهتر است از کابل SFTP استفاده کنید. در غیر این صورت کابل UTP به دلیل وزن و قیمت کمتری که دارد با صرفه تر است.

2- گروه کابل شبکه: به طور کلی کابل شبکه جدا از ساختاری در آنها وجود دارد، از نظر سرعت و پهنای باند به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. این گروه بندی کابل های شبکه را با عبارت Cat که مخفف عبارت Category است و عدد مقابل آن که ورژن کابل است، نشان داده می شود. البته امروزه اغلب از Cat 5 به بالا در شبکه استفاده می کنند. در ایران  بیشتر از کابل های Cat6 در کابل کشی شبکه استفاده می شود. این کابل ها قادرند سیگنال را تا سرعت 10 گیگابیت ارسال و جابجا کنند. اما این سرعت تا فاصله حدود 50 متری پشتیانی می شود در فواصل بیشتر حدود 100 متر انتقال با سرعت حداکثر 1 گیگابیت امکان پذیر خواهد بود. به صورت کلی تفاوت بین گروه بندی کابل ها بر اساس سرعت انتقال آن هاست که هر چه بیشتر باشد شماره کتگوری بالاتر می رود.

3– کاربرد کابل شبکه: کابل شبکه CAT6 UTP را اغلب در داخل مجموعه استفاده می شود. کابل CAT6 SFTP اغلب در خارج از مجموعه به کار گرفته می شود. کابل های شبکه Outdoor اغلب به رنگ مشکی است. کابل های Indoor اغلب به رنگ های مختلف تولید می شود.

نکته: عموما نوع رایج کابل SFTP نوع Outdoor آن است. بنابراین استفاده از کابل SFTP علاوه بر کاهش اثرات نویز و تداخل الکترومغناطیسی، به منظور محافظت در برابر باران و باد و آفتاب در محیط های خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. با این توضیحات اگر تنها هدف شما حفاظت در برابر پوسیدگی کابل است، کابل های UTP Outdoor که فاقد شیلد هستند گزینه ای ارزان تر و کاملا بهتری برای این هدف محسوب می شوند.

 
 
 

برندهای معتبر کابل شبکه

Prysmian: پریسمیان یک شرکت چند ملیتی ایتالیایی است. از بهترین تولید کننده های کابل شبکه که تمرکز اصلی آن روی کابل است.

Legrand: لگراند یک شرکت فرانسوی است و یکی از بزرگترین مطرح ترین برند در صنعت برق و الکترونیک است. تولیدات این شرکت تجهیزات پسیوی مثل کیستون، پچ کورد، پچ پنل و… است. البته این شرکت در تولیدات کابل شبکه از برترین برندها در دنیاست.

Nexans: نگزنس یک شرکت فرانسوی در تولید تجهیزات شبکه است. برند نگزنس از مطرح ترین ها در دنیای کابل شبکه است. از تولیدات این شرکت می توان به انواع کابل شبکه Twisted pair و فیبر نوری اشاره کرد.

Belden: بلدن یک شرکت آمریکایی و فعال در حوزه الکترونیک است. کابل شبکه بلدن یکی از بهترین انتخاب‌ها برای مشتریان است.

 

  1. سیستم امنیتی و حفاظتی    قیمت خانه هوشمند    امنیت هوشمند    شاخص های شهر هوشمند

 

تکنولوژی Exir در دوربین مدار بسته چیست؟

همانطور که میدانید و در مقاله های قبلی نیز به طور کامل توضیح دادیم دوربین های دید در شب با استفاده از LED های مادون قرمز IR  قادرند تا تصاویر را در شب و تاریکی که ضبط کنند. دوربین های مداربسته هایک ویژن با استفاده از تکنولوژی جدید مادون قرمز Exir که توسط این شرکت ابداع گردیده است قادرند تصاویر را با کیفیت بهتری نسبت به دوربین های IR قدیمی ارائه دهند. دوربین های مداربسته با قابلیت اکسیر عملکرد بسیار خوبی در نور کم داشته و در هر دو محیط های داخلی و خارجی تصاویر با کیفیتی را ارائه می دهند.

 برخی از مزایای فناوری EXIR

  1. منبع نور بسیار قوی و قدرت نور LED بهبود یافته

با استفاده از تکنولوژی پیشرفته در نحوه انتشار نور و  قطعات الکترونیکی بسیار کم ضخامت در حد میکرومتر، می توان تا 30 درصد شاهد افزایش بهره وری در کیفیت روشنایی ایجاد شده در محیط باشیم. علاوه بر این نسبت به تکنولوژی موجود در دوربین های قدیمی تر که دارای خروجی نور 750mV بودند، تکنولوژی اکسیر دارای خروجی 1050mV است و می تواند نور قوی تری را در مسافت و بردهای بیشتر منتشر کند.

  1. استفاده از LED های پیشرفته با ابعاد مستطیل شکل برای استفاده بهینه از نور

برای دست یابی به حداکثر بهره وری از نور مادون قرمز منتشر شده، دوربین های هایک ویژن با قابلیت EXIR، می توانند نور را در فرم های مستطیل شکل منتشر کنند. این مزیت منجر به بهبود و افزایش بهره وری و کاهش آلودگی های نوری موجود در محیط می گردد.

  1. ایجاد روشنایی یکنواخت

با استفاده از تکنولوژی EXIR روشنایی نور IR  به صورت یکنواخت در محیط منتشر می گردد. وجود این مزیت باعث شده تا مسائل و مشکلات مربوط به LED های قدیمی تر مانند تمرکز بیش از حد نور در مرکز تصویر و  تاریک ماندن گوشه های تصویر را از بین می برد. علاوه بر این، این مزیت باعث می گردد تا دوربین های مداربسته هایک ویژن از دوام و طول عمر طولانی تری برخوردار بوده و صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی صورت پذیرد.

 

 

  1. قیمت جی پی اس حیوانات   ردیاب سالمندان  هایک ویژن تهران آداپتور صنعتی

 



:: بازدید از این مطلب : 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 


پهنای باند در دوربین مداربسته

پهنای باند دوربین مداربسته : یکی از بحث های هزینه زا در هنگام نصب دوربین های مداربسته پهنای باند است که به شکل مستقیم می تواند هزینه های پروژه شما را به شدت افزایش دهد. Bandwidth در لغت به معنای حجم اطلاعاتی است که از یک نقطه به نقطه ای دیگر منتقل می شود و در نگاه اول کاملا مشخص است که افزایش یا کاهش پهنای باند بر سرعت انتقال اطلاعات به شدت تاثیر گذار است. پهنای باند در بسیار از سیستم ها کاربرد دارد و در دوربین های مداربسته در هنگام ارسال اطلاعات از دوربین مدار بسته به دستگاه ضبط کننده تصاویر مطرح می شود.

 

توجه به استاندارد های پهنای باند در پروژه های مداربسته باعث کاهش هزینه های نهایی نصب دوربین مداربسته می شود. این موضوع اگرچه در پروژه های کوچک با چند دوربین خیلی قابل توجه نیست اما در پروژه های بزرگ که تعداد قابل توجهی دوربین مدرابسته برای نظارت تصویری متمرکز در یک محیط نصب می شود، عدم توجه به استاندارد سازی پهنای باند باعث می شود که هزینه های نهایی شما به شدت افزایش یابد و عملا توجیه اقتصادی نداشته باشد. بنابراین برای اجرای پروژه های نصب دوربین مدار بسته نیاز است که هم عوامل تاثیر گذار بر پهنای باند را بشناسیم و هم نحوه محاسبه پهنای باند مورد نیاز را بدانیم.

 

عوامل تاثیر گذار بر مصرف پهنای باند

در یک سیستم مداربسته، عوامل  متعددی بر مصرف پهنای باند موثر اند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

۱) فرمت فشرده سازی

یکی اولین عامل تاثیر گذار بر مصرف پهنای باند حجم تصاویر و کیفیت آنهاست. بر اساس یک اصل بنیادی هر چه تصاویر از کیفیت بیشتر برخوردار باشند حجم بیشتری نیز دارند و در نتیجه انتقال این تصاویر پهنای باند بیشتری را مصرف می کند. بنابراین برای کاهش مصرف پهنای باند از فرمت های فشرده سازی تصاویر قبل از ارسال استفاده می شود.

 

 فرمت های فشرده سازی در دوربین مداربسته :

  • MPEG4: یک فرمت قدیمی است که در حال حاضرذ نیز در برخی از دوربین های مداربسته یا دستگاه های ضبط مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  • فرمت H.264: تا پیش از آمدن ورژن های جدیدتر مانند H.265 رایجترین فرمت فشرده سازی در تصاویر دوربین مداربسته بود.

 

  • فرمت H.265: فرمت H.265 دارای دوبرابر نرخ فشرده سازی نسبت به H.264 با حفظ کیفیت تصاویر می باشد.

 

  • فرمت H.265+: این کدک ساخت شرکت هایک ویژن است بهترین نوع کدگذاری در دوربین های مدار بسته برای فشرده سازی تصاویر ویدئویی محسوب می گردد.

 

پهنای باند در دوربین مداربسته

 

۲) فریم ریت

بگذارید مفهوم فریم ریت را با مثال تصاویر نمایش داده شده در فیلم ها بررسی کنیم. در نمایش فیلم ها آن چیزی که باعث می شود ما بی هیچ وقفه ای تصاویر را پشت سر هم مشاهده کنیم، سرعت نمایش تصاویر نمایش داده شده در یک ثانیه است. هر چه سرعت نمایش و تعداد تصاویری که در یک ثانیه به ما نمایش داده می شود بیشتر باشد قاعدتا حرکات فیلم ما پیوسته تر و دقیق تر است. برای مثال تصاویری که با فرمت ۳۰ FPS به نمایش در می آید به این معنی است که در یک ثانیه سی تصویر به انسان نمایش داده می شود و این فرمت نسبت به ۱۰ FPS  دقیق تر و پیوسته تر خواهد بود.

 

حال بیایید نسبت مفهوم فریم ریت را با پهنای باند  بررسی کنیم، تا اینجا فهمیدیم که هر چه فریم ریت بیشتر باشد تعداد تصاویر نمایش داده شده در ثانیه بیشتر می شود. این افزایش تصاویر به معنای انتقال اطلاعات تصویری و دیتای بیشتر است و در نتیجه برای انتقال این اطلاعات نیاز به پهنای باند بیشتری خواهیم داشت. استاندارد نرخ فریم برای چشم انسان 25 تا 30 فریم در ثانیه است و البته شما می توانید این اعداد را در دستگاه های مختلف بسته به نیاز پروژه خود تغییر دهید و مصرف پهنای باند خود را بهینه کنید.

 

۳) تعداد دوربین های نصب شده

همانطور که در قسمت های قبل نیز توضیح دادیم تعداد دوربین های مورد استفاده در شبکه نیز بر روی میزان پهنای باند مصرفی تاثیر گذار است. هر چه تعداد دوربین های شما افزایش یابد، میزان اطلاعاتی که در کل شبکه منتقل می شود افزایش پیدا می کند و در نتیجه به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد بود. نکته مهم در این خصوص این است که هر شبکه پهنای باند محدود دارد و در نتیجه باید بین پهنای باند و تعداد دوربین ها تعادل برقرار کنید.

 

۴) حالت های مختلف ضبط

عامل بعدی که می تواند بر روی میزان مصرف پهنای باند شبکه تاثیر بگذارد، حالت های مختلف ضبط در دستگاه ضبط کننده تصاویر است. برای مثال حالت های مختلفی مانند روز و شب، ضبط تصاویر با حالت حرکت Motion Detection و دیگر موارد. انتخاب هر یک از این حالت ها تصاویر با کیفیت های مختلفی ایجاد می کند و در نتیجه تاثیر مستقیم بر پهنای باند مصرفی دارد. در برند های معروف تولید کننده دوربین مداربسته و تجهیزات ذخیره ساز مانند هایک ویژن حالت های مختلفی برای ضبط تصاویر وجود دارد که می توانید با توجه به نیاز پروژه این حالت ها را انتخاب کنید.

 

۵) رزولوشن دوربین و نسبت تصویر (Aspect Ratio)

آخرین عامل تعیین کننده میزان مصرف پهنای باند در سیستم های مداربسته به رزولوشن دوربین مداربسته مربوط می شود. همه ما می دانیم هرچه رزولوشن دوربین افزایش پیدا کند کیفیت و وضوح تصاویر نیز افزایش خواهد داشت و به همین ترتیب حجم تصویری که به دستگاه ضبط کننده ارسال می شود نیز افزایش می یابد. این موضوع باعث می شود که برای انتقال تصویر به پهنای باند بیشتری نیاز باشد. برای مثال تصاویر ضبط شده توسط یک دوربین 8 مگا پیکسلی نسبت به دوربین 5 مگا پیکسلی نیاز به پهنای باند بیشتری دارد.

 

همچنین فاکتور تاثیرگذار دیگر نسبت تصویر یا (Aspect Ratio) است.منظور از نسبت تصویر نسبت پهنا به ارتفاع یک فریم است. این نسبت را با اعداد ۴:۳، ۱۶:۹ و … نشان می دهند. با توجه به اینکه نسبت تصویر ۱۶:۹ تصویر بزرگتری را ارائه می دهد بنابراین پهنای باند بیشتری را نیز اشغال می کند.

 

واحد اندازه گیری پهنای باند

اصطلاحاتی مانند Kbps 500 ، ۱ Mbps و غیره در هنگام تبادل اطلاعات میان دستگاه های مدار بسته بسیار استفاده می شود. این اعداد بیانگر میزان اطلاعاتی است که در هر ثانیه بین دستگاه ها جابجا می شود.
برای مثال  وقتی می گوییم پهنای باند دوربین مداربسته، ۵۰۰ Kbps است ، به این معنی است که ۵۰۰،۰۰۰ بیت در هر ثانیه منتقل می شود (K بیانگر ۱۰۰۰ است و بیت هم واحد اطلاعات). نکته مهم دیگر این است که هر مدل از دوربین های مداربسته پهنای باند مشخصی را بر اساس نوع تکنولوژی خود اشغال می کند. این اعداد بر روی مشخصات دوربین های مدار بسته ذکر می شود.

 

 

مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:

فناوری SenseUp در دوربین مداربسته

سرعت شاتر در دوربین مداربسته

نحوه محاسبه یو پی اس برای دوربین مدار بسته

نصب دوربین مداربسته در رستوران ها

قیمت دوربین خودرو

دستگاه DVR هیبرید

دوربین پلاک خوان



:: بازدید از این مطلب : 144
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 


۱۰ تکنولوژی جدید در دوربین های مداربسته

تکنولوژی های جدید در دوربین مداربسته : سرعت تغییرات زندگی بشر به حدی زیاد شده است که عملا شناخت تمام فناوری ها و تکنولوژی های مختلف برای ما امری غیر ممکن شده است. تنها در طول دو دهه گذشته می توان هزاران فناوری جدید در حوزه ها و صنایع مختلف نام برد که زندگی امروز بشر را دستخوش تحولات بزرگ کرده است. از ورود اینترنت به زندگی روزمره انسان تا گسترش گوشی های هوشمند و حرکت به سمت هوشمند سازی خانه ها و شهرها تا خلاقیت های تخصصی در صنایعی مانند نظارت تصویری از جمله تحولاتی است که تنها در دو دهه گذشته توسعه یافته است. در این مطلب می خواهیم با ده مورد از فناوری های درخشان صنعت امنیت بیشتر آشنا شویم که هر کدام به شکلی مجزا می تواند امنیت بیشتری به ما هدیه کند.

 

تکنولوژی شمارش افراد (People Counting)

همانطور که از نام این فناوری مشخص است، عملیات شمارش افراد محیط توسط این دوربین انجام می شود. در این تکنولوژی شما این امکان را دارید که با مشخص کردن یک ناحیه در تصویر دوربین مدار بسته تعداد افرادی که وارد یا خارج می شوند را در یک گزارش مجزا به شما ارائه دهد. این ویژگی محدود به شمارش افراد و انسان ها نیست و برای مثال می توانید برای شمارش وسایل نقلیه نیز از این تکنولوژی استفاده کنید.

تکنولوژی تشخیص چهره ( Face Detection )

فناوری تشخیص چهره یکی از جنجالی ترین تکنولوژی های توسعه یافته در دوربین های مداربسته به حساب می آید که هم طرفداران و هم منتقدان بسیاری در سراسر جهان دارد. از یک طرف این فناوری می تواند به بالا بردن امنیت شهرها و نظارت سازمان ها کمک کند و از طرف دیگر می تواند تهدیدی علیه آزادی های مدنی و آزادی های اجتماعی توسط دولت ها به حساب آید. از نظر عملکردی این فناوری می تواند چهره اشخاص را به وسیله هوش مصنوعی آنالیز کند و در صورت داشتن یک دیتا بیس قوی می تواند هویت افراد را در کمترین زمان ممکن تشخیص دهد. این موضوع در مکان های امنیتی مانند فردگاه ها و مبادی ورودی و خروجی کشورها بسیار مهم است.

 

 

Face Detection

 

 

تکنولوژی  اشیاء جامانده و یا گم شده( Left Objects )

فناوری بعدی که می خواهیم توضیح دهیم به تکنولوژی اشیا گم شده یا Left Object مشهور است. این فناوری به این شکل عمل می کند که در یک ناحیه از پیش تعریف شده تمام اشیا را بررسی می کند و در صورت حذف شدن یک شی از آن ناحیه یا اضافه شدن شی جدید به آن شروع به زدن آلارم می کند. از این فناوری در ساختمان های اداری، فروشگاه ها و در مکان های عمومی حساس مانند فرودگاه ها و ترمینال ها می توان استفاده کرد. برای مثال در شرایط احتمال بروز خطرار تروریستی و بمب گذاری ها این دوربین ها می توانند به مسئولان امنیتی ساختمان های عمومی و دولتی کمک زیادی کنند.

 

 

Left Objects Left Objects

 تکنولوژی WDR و D-WDR

این تکنولوژی به دوربین امکان می دهد که در شرایطی که نور محیط تغییر می کند تصاویر کیفیت بالاتری داشته باشند. برای مثال هنگامی که شما دوربین را در ورودی یک ساختمان یا مجموعه قرار می دهید و افراد از محیط پر نور به داخل مجموعه بروند و یا برعکس ، چهره افراد در دوربین به بالاترین کیفیت ممکن نمایش داده شود. در حالی که در یک دوربین معمولی چهره افراد در این شرایط بصورت تیره و نا واضح نشان داده می شود.

در کل تکنولوژی WDR و D-WDR یکی میباشد. با این تفاوت که عملکرد D-WDR به مراتب بهتر از WDR میباشد. از این تکنولوژی در محیط های که دوربین روبروی پنجره یا ورودی اماکن های که نور زیادی دارند استفاده میشود. این تکنولوژی در دوربین ها یک آیتم بسیار مهم محسوب میشود. یک آیتم ضروری برای تشخیص چهره و حتی تشخیص پلاک به شمار میرود.

 

 

تکنولوژی WDR

 تکنولوژی BLC

فناوری BLC هم به مانند فناوری WDR به نوعی نور پس زمینه محیط رو تنظیم می کند تا از این طریق بتوانیم تصاویر واضح تری داشته باشیم. تفاوتی که این فناوری با WDR دارد این است که بجای ایجاد تعادل نوری بین نقاط کم نور و پرنور، اقدام به محو کردن نقاط پر نور تصویر می کند. از نظر فنی این فناوری را مکمل تکنولوژی WDR می باشد و بیشتر برای محیط هایی که سایه روشن دارند استفاده می گردد.  یکی از شرکت های پیشرو در زمینه توسعه فناوری های نوین حفاظت تصویری شرکت هایک ویژن است و در صورت نیاز به شمار توصیه می کنیم از این برند برای تامین تجهیزات امنیتی استفاده کنید.

 

 

تکنولوژی BLC

 

تکنولوژی ضبط قسمتی از تصویر با کیفیت بالا (ROl)

این قابلیت به شما امکان ضبط قسمتی از تصاویر با کیفیت بالا و ما بقی تصویر باکیفیت پایین تر را می دهد، از این ویژگی دوربین های مدار بسته می توان در زمان کمبود میزان ظرفیت هارد دیسک شما و همچنین توجه بیشتر به منطقه مورد نظر استفاده کرد.

تنظیمات Ristricted Area  ( ورود و خروج به محدوده ) در این فناوری کاربردهای بسیار بالایی دارد. با استفاده از این تنظیمات  شما می توانید یک منطقه ای را به عنوان محدوده غیر قابل ورود یا منطقه حساس مشخص کنید و زمانی که افراد یا سوژه ای وارد این محدوده شود، به شما اعلام شده و یا زنگ خطر به صدا در آید.

 

 تکنولوژی HLC

این فناوری برای تکمیل فناوری پلاک خوان توسعه یافته است و در دوربین های دید در شب و پلاک خوان اهمیت فراوانی دارد. نحوه عملکرد این فناوری به این شکل است که نور شدید محیط  که ناشی از منبع قوی نوری است را حذف کرده و تصاویر با کیفیت بیشتری ایجاد می کند. برای مثال هنگامی که دوربین پلاک خوان اقدام به ثبت پلاک اتوموبیل ها در تاریکی می کند به دلیل نور شدید چراغ اتوموبیل این تصاویر با اخلال روبرو می شود. این فناوری نور شدید چراغ اتوموبیل را کاهش می دهد تا پلاک اتوموبیل به صورت واضح و خوانا ثبت شود.

 

 

تکنولوژی HLC

 

تکنولوژی EIS

این تکنولوژی در دوربین مدار بسته برای از بین بردن نویز و تاری تصویر استفاده میشود، در واقع این تکنولوژی به عنوان یک تثبیت کننده تصویری میباشد. عموما از دوربین هایی با این تکنولوژی در پارکینگ ها، جاده ها و مکانهای پرتردد استفاده میشود.

 

 

تکنولوژی EIS

تکنولوژی Auto Iris و P Iris

Auto Iris یک لنز موتوردار با قابلیت تنظیم خودکار Iris است که برای ضبط تصویر با کیفیت با نور مناسب، در شرایط محیطیای که میزان نور محیط متغیراست مناسب است . در مقایسه با لنز های با Iris ثابت ذستی، لنزهای Auto Iris از تکنولوژی پیشرفتهتری بهره میبرند. دوربین های مداربسته دارای تکنولوژی Auto Iris معمولا گرانتر هستند.

لنز P Iris مختص دوربین های مداربسته نظارتی توسعه داده شده و امکان تنظیم آیریس و میزان نور ورودی را بدون تغییر در میدان دید و فوکوس دوربین مداربسته، فراهم می سازد . بدین ترتیب همیشه تصویری دقیق و واضح از تمام قسمت های تصویر با مناسب ترین میزان نوردهی، خواهیم داشت.

 

تکنولوژی عبور از خط تعیین شده( Line Crossing )

دهمین مورد از ۱۰ تکنولوژی جدید در دوربین های مداربسته مربوط می شود به تکنولوژی عبور از خط تعیین شده. این فناوری به شما این امکان را می دهد تا بر روی تصویر دریافتی، خطی مشخص کنید و در زمانی که سوژه نزدیک به این خط شود آژیر خطر به صدا در آید از این تکنولوژی می توان در حفاظت پیرامونی یک کارخانه و یا زندانها و … استفاده کرد.

 

مقالات بیشتر برای مطالعه:

فناوری SenseUp در دوربین مداربسته

سرعت شاتر در دوربین مداربسته

نحوه محاسبه یو پی اس برای دوربین مدار بسته

نصب دوربین مداربسته در رستوران ها

قیمت دوربین خودرو

دستگاه DVR هیبرید

دوربین پلاک خوان

 



:: بازدید از این مطلب : 154
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 

تشخیص حرکت یا موشن دتکتور (Motion Detector) در دوربین های مداربسته یکی از از ساده ترین مکانیزم های پردازش تصویر دوربین های مداربسته است. این مکانیزم از طریق بررسی تغییرات در تصویر حرکت را تشخیص داده و از آن برای بخش های مختلف دستگاه DVR یا NVR کمک می گیرد.

موشن دتکتور چطور کار می کند؟

مکانیزم موشن دتکتور در واقع یکی از ساده ترین شکل های پردازش تصویر به شمار می رود. این مکانیزم با بررسی فریم های تصویر تغییرات در بین فریم ها را تشخیص می دهد و آنها را به عنوان حرکت در تصویر شناسایی می کند. میزان حساسیت و ناحیه حساس به تغییرات را میتوان در بیشتر دستگاه های ضبط کننده سیستم مداربسته شناسایی کرد.

نقاط مثبت و منفی مکانیزم موشن دتکتور

نقاط مثبت

  • سادگی: سادگی این مکانیزم امکان استفاده از آن بر روی انواع دستگاه های DVR را برای سالهای زیادی ایجاد کرده.
  • عدم نیاز به پردازش بالا: در کنار سادگی سیتماتیک این مکانیزم از نظر نوع پردازش تصاویر نیز کار ساده ای انجام می دهد و هزینه های سخت افزاری دستگاه های ضبط کننده را بالا نمی برد.
  • کارایی معقول در شرایط عادی: استفاده از مکانیزم پردازش تصویر در نوع خود برای کاربری های عادی و ساده بسیار موثر است و از حجم تصاویر ضبط شده در دستگاه به شدت می کاهد.

نقاط ضعف

  • عدم امکان تشخیص حرکت فیزیکی: همانطور که گفته شد مکانیزم موشن دتکتور برخلاف نامش تنها تغییرات در تصویر را شناسایی می کند نه حرکت اجسام را به همین دلیل ممکن است موشن دتکتور حتی با تغییرات نوری در محیط هم فعال شود.
  • عدم امکان استفاده به عنوان دزدگیر: محدودیت تشخیص در مکانیزم موشن دتکتور امکان استفاده از آن به عنوان دزدگیر را از بین می برد. در صورت استفاده با این کاربری هم میزان خطا بیش از حد بالا خواهد بود. برای چنین کاربردهایی بهتر است از سنسورهای PIR استفاده کنید.

کاربرد های موشن دتکتور

اصلی ترین کاربرد مکانیزم موشن دتکتور در هوشمند سازی روند ضبط تصاویر در سیستم های مداربسته است. با استفاده از این مکانیزم شما میتوانید زمانی که تصویر فاقد حرکت است ضبط را متوقف کنید و تنها زمانی که تغییراتی در تصویر اتفاق می افتد تصاویر را ضبط کنید. این کار ظرفیت ضبط تصاویر و هارد دیسک مورد نیاز برای سیستم مداربسته را به صورت جدی کاهش می دهد.

 

لنز دوربین مداربسته

دوربین مداربسته دید در شب

دوربین پلاک خوان پارکینگ

قابلیت تعقیب هوشمند در دوربین مداربسته

دوربین خودرو

دوربین مدار بسته وارم لایت چیست؟

تغییر رنگ تصویر در دوربین مداربسته

دوربین پلاک خوان هایک ویژن



:: بازدید از این مطلب : 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 

فشرده سازی تصاویر در دوربین مدار بسته به منظور کاهش یا حذف فایل های غیر ضروری در تصاویر ویدئویی و با استفاده از یک کدک انجام می گیرد. کدک ها سخت افزار یا نرم افزارهایی هستند که امکان پخش، ایجاد و ذخیره فایل‌های ویدئویی را برای سیستم فرآهم می کنند. این عمل باعث می شود فایل های شما کوچکتر شوند، بنابراین می توانید فیلم های بیشتری را در هارد دیسک دستگاه ضبط NVR خود یا کارت MicroSD دوربین ذخیره کنید.

انواع مختلفی از روش های فشرده سازی وجود دارند که قدیمی ترین آن فشرده سازی MPEG4 است. تقریبا تمام دوربین های نظارتی تحت شبکه از یک کدک فشرده سازی ویدیوی پشتیبانی می کنند.

فشرده سازی H.264 چگونه کار می کند؟

برای فشرده سازی فایل ها، کدک به دنبال فایل ها یا فریم های غیر ضروری  می گردد و آنها را کاهش داده یا حذف می کند بدون آنکه تغییر چشمگیری در نسخه نهایی فایل ایجاد کند. این فرآیند به طور خودکار توسط سیستم نظارتی شما انجام می شود، اما اغلب این امکان برای شما وجود دارد که به طور دلخواه از هر کدام از روش های فشرده سازی استفاده کنید که شامل روش های فشرده سازی H.264 ،H.265+ ،H.265 و… می باشند.

هدف اصلی کدک H.264 این است که استانداردی را ایجاد کند که قادر به ارائه تصویر با کیفیت خوب و با نرخ بیتی پایین تری از استانداردهای قبلی باشد. فشرده سازی H.264 یک روش فشرده سازی بسیار کارآمد بوده و با جمع آوری گروه های کوچکی از فریم ها و ارزیابی آنها به صورت یک مجموعه، محتوای تکراری در هر فریم را از بین می برد. فشرده سازی H.264 تا 50 درصد کمتر از MPEG-4، برای انتقال تصاویر با کیفیت و با ویژگی های مشابه پهنای باند را اشغال می کند.

کاربردهای فشرده سازی H.264

فشرده سازی ویدئویی ابزار ارزشمندی است. علی الخصوص در زمانی که سیستم نظارت تصویری شما با مشکل محدودیت پهنای باند و فضای ذخیره سازی مواجه باشد. با فشرده سازی فایل های ویدئویی سیستم شما می تواند به راحتی فایل های فشرده شده را از طریق شبکه بدون هیچگونه تاخیری ارسال نماید. علاوه بر این فایل های فشرده شده بر روی هارد دیسک فضای کمتری اشغال می کنند، و این امکان فرآهم می گردد که تصاویر بیشتری را ذخیره کنید یا فایل ها را برای مدت زمان بیشتری نگه دارید.

https://tiamcctv.com/product-category/cctv/network-camera-ip/ip-bullet/10

https://tiamcctv.com/product/ds-2ce56f1t-it3/11

https://tiamcctv.com/product/thc-b320-vf/12.8

https://tiamcctv.com/product/mantbox-19s/16.3

https://tiamcctv.com/product/nx-dvr104-t4/21.5

https://tiamcctv.com/product/ds-2cd2d14wd/27

https://tiamcctv.com/development-of-artificial-intelligence-in-hikvision-cctv-cameras/28.3



:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 

آشنایی با JPEG و PNG و BMP

پیش از معرفی انواع روش های فشرده سازی تصاویر دوربین مدار بسته لازم است کمی با مکانیسم فشرده سازی تصاویر آشنا شوید. دو نوع رایج از فشرده سازی که اغلب با نام آن ها آشنا هستید JPEG و PNG هستند. قبل از توضیح این دو روش ابتدا باید بدانید که شکل خام یک عکس دارای فرمت BMP است. تصاویر BMP به صورت پیکسل به پیکسل ذخیره می شوند به این معنی که اطلاعات هر پیکسل مانند مقدار روشنایی، رنگ ها و مقیاس و جایگذاری آن به صورت جداگانه ثبت شده و سپس با کنار هم قرار گرفتن این پیکسل ها تصویر نهایی ایجاد می گردد. طبیعتا ذخیره سازی به این روش منجر به ایجاد حجم بالایی از اطلاعات شده که فضای زیادی را نیز اشغال می کند. به همین دلیل روش های دیگری ابداع شدند. از جمله روش JPEG که در آن پیکسل هایی که از نظر اطلاعات، رنگ و … شباهت زیادی به یکدیگر دارند با یکدیگر ادغام شده و بجای ضبط پیکسل به پیکسل تصاویر مجموعه ای از آبجکت های رنگی در کنار هم قرار گرفته و ضبط می گردند. این تنها تعریف ساده ای از عملکرد JPEG است و این روش در بردارنده جزئیات نرم افزاری بیشتری است که ما از ذکر آن خودداری می کنیم. اما در روش دیگر با نام PNG تصاویر به صورت فرمول هایی که هرکدام معرف یا نشان دهنده شکلی خاص هستند در می آیند. برای مثال چنانچه مربعی در مرکز تصویر قرار داشته باشد تصویر آن به صورت فرمول یک مربع ثبت می گردد. به طور خلاصه روش JPEG روش مناسب تری برای فشرده سازی تصاویر دوربین هاست و نرخ فشرده سازی در آن بالاتر از PNG است. روش PNG اغلب برای طراحی های کامپیوتری، طراحی های خطی و آیکون ها مناسب تر است.

“تقریبا تمام انواع روش های فشرده سازی تصاویر بر پایه JPEG ابداع شده اند و از آن تبعیت می کنند. زیرا تصاویر ویدئویی اغلب واقعی بوده و به همین دلیل روش JPEG بازده بهتری برای آنها خواهد داشت.”

روش فشرده سازی MPEG

سایر روش های فشرده سازی دارای مکانیسم پیچیده تری نسبت به JPEG هستند. برای مثال در روش MPEG که ابتدایی ترین روش فشرده سازی تصاویر ویدئویی است، علاوه بر ادغام شدن پیکسل های کنار هم در یک تصویر یا فریم، پیکسل های مشابه در فریم های پشت سر هم نیز با یکدیگر ادغام می گردند و چنانچه شاهد تغییرات زیادی در فریم ها نباشیم تصاویر با نرخ بالایی فشرده می گردند. در واقع در این روش تنها قسمت هایی از تصویر که دارای رخداد مهم و حرکت سوژه هستند  باقی می مانند.

فشرده سازی تصویر در دوربین مداربسته

وجود فرمت های فشرده سازی برای کاهش حجم تصاویر یکی از ضروریات یک سیستم مداربسته است زیرا با وجود آنها تا میزان زیادی در مصرف پهنای باند و فضای ذخیره سازی صرفه جویی می گردد که مستقیما در کاهش هزینه های سیستم تاثیرگذار است. همانطور که گفتیم در این مطلب سعی کردیم بر پایه مفاهیم ساده و قابل فهم انواع فشرده سازی را توضیح دهیم و قطعا روش های مذکور بر پایه طراحی های نرم افزاری دیجیتال و بسیار پیچیده برای تشخیص و تمایز میان شباهت های موجود در تصویر عمل می کنند و در نهایت شاهد کاهش حجم تصاویر بدون کاهش کیفیت آنها خواهیم بود.

روش های فشرده سازی در دوربین های مداربسته

باید بدانید که در سیستم های آنالوگ عمل فشرده سازی تصاویر در دستگاه ضبط DVR انجام می گردد نه دوربین مداربسته. چون دوربین فاقد پردازشگر است، به همین دلیل نمی تواند تصویر را فشرده کند. دوربین ها ابتدا تصاویر را به صورت غیر فشرده برای دستگاه ضبط می فرستند و فشرده سازی در این دستگاه انجام می شود.

اما در دوربین های تحت شبکه فشرده سازی تصاویر در داخل دوربین انجام می شود.

در دوربین های مدل قدیمی از روش های ساده و ابتدایی مانند JPEG یا MPEG برای فشرده سازی تصاویر استفاده می شد. اما در حال حاضر از روش های پیشرفته تری مانند H.264، H.265، H.265+ و .. استفاده می گردد. که در ادامه به شرح مختصری از هر کدام می پردازیم.

فشرده سازی H.264

یکی از بهترین و رایج ترین روش های فشرده سازی دوربین مداربسته است. در این روش با کاهش نرخ بیتریت (Bitrate) و حذف نقاط تکراری در فریم ها عمل فشرده سازی انجام می گیرد، بدون آنکه کاهش چشمگیری در کیفیت تصویر نهایی رخ دهد. ورژن های دیگری از این فرمت فشرده سازی مانند H.264+ نیز ابداع شده اند که نرخ فشرده سازی بهتری دارند اما برای استفاده از آن نیازمند تجهیزات خاصی هستید.

فشرده سازی H.265 یا HEVC

بعد از فرمت H.264 که رایج ترین فرمت فشرده سازی و محبوب ترین آن در میان سیستم های مداربسته بود فرمت فشرده سازی H.265 به بازار آمد. یکی از مزایای این روش کاهش دو برابری حجم تصاویر در مقایسه با روش قبلی (H.264) است. در تصاویر ویدئویی هر چه میزان حرکت در تصویر کمتر باشد حجم آن نیز کاهش می یابد همچنین نوع تصویربردای ویدئویی نیز در حجم نهایی تصاویر تاثیرگذار است. اما روش فشرده سازی H.265 عموما می تواند تصاویر را تا دو برابر فشرده کند. همچنین کیفیت نهایی تصویر در این روش به مراتب بالاتر از فشرده سازی H.264 است

فشرده سازی H.265+

کدک H.265+ نیز ابداعی شرکت هایک ویژن است که مختص فشرده سازی تصاویر ویدئویی است. در این روش کاستی های روش قبلی یعنی H.265 برطرف شده و میزان فشرده سازی براساس سه تکنولوژی کلیدی زیر بهبود می یابد:

  • تکنولوژی کدگذاری پیشرفته بر اساس مدل پس زمینه
  • تکنولوژی حذف نویز موجود در پس زمینه
  • تکنولوژی کنترل بیتریت در طولانی مدت

فرمت H.265+ کاملا مطابق با استانداردهای H.265/HEVC ساخته شده و با غلب نرم افزار/سخت افزارهایی پشتیبانی کننده H.265 نیز سازگار است. این کدک نقش مهمی در کاهش هزینه های ذخیره سازی و ارتقاء محبوبیت فوق العاده کیفیت HD دارد.

 

  1. https://hiktejarat.com/product/nx-hd5212/
  2. https://hiktejarat.com/product/دوربین-مداربسته-تحت-شبکه-دام-هایک-ویژن-7/
  3. https://hiktejarat.com/product/hr901-af-1621gs/
  4. https://hiktejarat.com/product/hr901-afg-411s/
  5. https://hiktejarat.com/product/دوربین-مداربسته-تحت-شبکه-بولت-تی-وی-تی-3/
  6. https://hiktejarat.com/product/دستگاه-ضبط-تصاویر-دیجیتال-تی-وی-تی-td-2104ts-hc/
  7. https://hiktejarat.com/product/ds-2cd2t85fwd-i5/
  8. https://hiktejarat.com/product/دوربین-مداربسته-تحت-شبکه-اسپید-دام-های/
  9. https://hiktejarat.com/product/gt400/
  10. https://hiktejarat.com/product/دوربین-مداربسته-بولت-تحت-شبکه-تی-وی-تی-td-944/
  11. https://hiktejarat.com/product/دوربین-مداربسته-تحت-شبکه-بولت-هایک-ویژ-3/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 دی 1400 | نظرات ()