جهت انتقال اطلاعات در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه از انواع کابل های شبکه مانند Cat5, Cat6, Cat7 و … استفاده می شود. هر یک از این کابل ها از نظر عایق بندی یا محافظ و شیلد به انواع کابل SFTP ،STP ،UTP و FTP و… تقسیم بندی می شوند. این کابل ها چه تفاوتی دارند و مشخصاً کابل SFTP چیست. در ادامه به توضیح هر یک از انواع کابل های شبکه به خصوص کابل SFTP و کاربرد آنها می پردازیم. ضمن این که به تفاوت ظاهری و عملکردی آنها نیز اشاره خواهیم داشت.
کابل شبکه UTP چیست ؟
واژه UTP مخفف عبارت Unshielded Twisted Pair به معنای زوج های بهم تابیده بدون شیلد است. این مدل از کابل های شبکه از جفت سیم هایی تشکیل شده اند که دو به دو به هم تابیده شده است. کابل های شبکه UTP با وجود نویزپذیری نسبت به سایر کابل های شبکه محافظ دار جزء پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین کابل های شبکه هستند. کابل UTP به دلیل عدم وجود شیلد و محافظ نسبت به سایر انواع کابل های شبکه نویز و پارازیت روی آنها تاثیر بیشتری می گذارد. اما انتقال اطلاعات در این مدل از کابل ها متعادل تر است. از این کابل ها بیشتر در محیط هایی استفاده می شود که نویز کمتری وجود داشته باشد.
کابل شبکه STP چیست؟
کابل STP مخفف عبارت Shielded Twisted Pair به معنی کابل دارای شیلد است. در واقع کابل های STP دارای یک محافظ بافته شده در ساختار داخلی کابل هستند. در نظر داشته باشید هیچ فویل داخلی در آنها به کار نرفته است.
کابل شبکه FTP چیست؟
کابل FTP مخفف عبارت Foiled Twisted Pair به معنای کابل دارای محافظ فویل است. این کابل در زیر روکش خود دارای یک محافظ آلومینیومی است. این کابل نسبت به UTP در برابر نویز و پارازیت مقاومت بالاتری دارد. ممکن است در برخی مقالات با کابل FUTP مواجه شوید، این کابل نیز همان کابل FTP است. U به Unshielded اشاره دارد و به مفهوم این است که زوج سیم های تابیده شده در این نوع کابل شبکه حفاظ و شیلدی ندارند.
کابل شبکه FFTP چیست؟
کابل FFTP مخفف عبارت Foiled With Foiled Twisted Pairs به معنای کابل دارای محافظ فویل در دو بخش است. این نوع کابل دارای یک محافظ فویل کلی و محافظ نواری فویل برای هر جفت سیم تابیده شده به طور جداگانه است. این کابل ها مشابه کابل های FTP (یا F/UTP) هستند، به انضمام محافظ فویل در اطراف هر جفت سیم تابیده شده. ساختار کابل به گونه ای طراحی شده است که مونتاژ را با محافظت بیشتر در برابر تداخل جفت های سیم های مجاور و سایر کابل ها، RFI و EMI (تداخل الکترومغناطیسی بالا) محافظت کند.
کابل شبکه SFTP چیست؟
کابل SFTP چیست ؟ SFTP مخفف Screened Fully shielded Twisted Pair به معنی “زوجهای به هم تابیده تماما غلافدار” است. کابل SFTP دارای یک روکش فلزی اضافی برای کاهش اثر پارازیت است. کابل SFTP بسیار مشابه کابل FFTP است. به این ترتیب که زوج سیم های تابیده شده هر کدام به طور جداگانه با فویل محافظت می شوند و تمام آنها نیز به طور کلی محافظ دارند. تفاوت SFTP با FFTP در نوع محافظ کلی سیم هاست. در FFTP محافظ به صورت فویل است و در SFTP از شیلد با بافتی انعطاف پذیر و از نظر مکانیکی محکم استفاده شده است. این نوع از محافظ به کاهش تداخل سیم های مجاور و سایر کابل ها کمک می کند. البته به تمام کابل هایی که در آنها شیلد محافظ تعبیه شده است در اصطلاح عموم SFTP گفته می شود فارغ از این که فویل در کاور کلی یا زوج سیم ها به کار برده شده باشد. چرا که S در نام آنها معرف استفاده از شیلد در کابل است. در گروه بندی جدید به کابل هایی که زوج سیم های آنها به صورت زوج زوج با فویل محافظت می شوند CAT7 گفته می شود در واقع گتگوری این کابل ها را مجزا کرده اند.
چه تفاوتی میان کابل شبکه UTP و SFTP وجود دارد؟
کابل UTP دارای 4 زوج سیم به هم تابیده ای است که توسط هیچ لایه محافظ از جنس فویلد و شیلد محافظت نمی شود. این محافظ نه به صورت کلی و نه به صورت جداگانه وجود ندارد. اما در پاسخ به کابل SFTP چیست به زوج های بهم تابیده ای اشاره شد که علاوه بر ژاکت محافظتی به وسیله شیلد و فویل نیز محافظت می شوند. به همین دلیل است که کابل UTP نسبت به SFTP ارزان تر است.
شباهت کابل شبکه SFTP و UTP
- هر دو از 4 سیم زوج به هم تابیده شده تشکیل شده است.
- روکش هر دو نوع کابل می تواند از نوع PVC و یا LSZH باشد.
- مغزی یا همان هادی کابل از جنس مس است.
- هر دو کابل در تمامی گروه های Cat قابل تولید هستند.
چه نوع کابل شبکه ای بخریم؟
1- توجه به ساختار کابل: تمامی کابل های شبکه از 8 تا سیم که به صورت دو به دو بهم تابیده شده تشکیل شده است. اما از نظر ساختاری و لایه محافظ با هم تفاوت هایی دارند. کابل های SFTP اغلب 500 متری هستند و کابل های UTP 350 متری. اگر شبکه شما در نزدیکی کابل های برق و یا ماهواره قرار دارد، برای جلوگیری از نویز بهتر است از کابل SFTP استفاده کنید. در غیر این صورت کابل UTP به دلیل وزن و قیمت کمتری که دارد با صرفه تر است.
2- گروه کابل شبکه: به طور کلی کابل شبکه جدا از ساختاری در آنها وجود دارد، از نظر سرعت و پهنای باند به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. این گروه بندی کابل های شبکه را با عبارت Cat که مخفف عبارت Category است و عدد مقابل آن که ورژن کابل است، نشان داده می شود. البته امروزه اغلب از Cat 5 به بالا در شبکه استفاده می کنند. در ایران بیشتر از کابل های Cat6 در کابل کشی شبکه استفاده می شود. این کابل ها قادرند سیگنال را تا سرعت 10 گیگابیت ارسال و جابجا کنند. اما این سرعت تا فاصله حدود 50 متری پشتیانی می شود در فواصل بیشتر حدود 100 متر انتقال با سرعت حداکثر 1 گیگابیت امکان پذیر خواهد بود. به صورت کلی تفاوت بین گروه بندی کابل ها بر اساس سرعت انتقال آن هاست که هر چه بیشتر باشد شماره کتگوری بالاتر می رود.
3– کاربرد کابل شبکه: کابل شبکه CAT6 UTP را اغلب در داخل مجموعه استفاده می شود. کابل CAT6 SFTP اغلب در خارج از مجموعه به کار گرفته می شود. کابل های شبکه Outdoor اغلب به رنگ مشکی است. کابل های Indoor اغلب به رنگ های مختلف تولید می شود.
نکته: عموما نوع رایج کابل SFTP نوع Outdoor آن است. بنابراین استفاده از کابل SFTP علاوه بر کاهش اثرات نویز و تداخل الکترومغناطیسی، به منظور محافظت در برابر باران و باد و آفتاب در محیط های خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. با این توضیحات اگر تنها هدف شما حفاظت در برابر پوسیدگی کابل است، کابل های UTP Outdoor که فاقد شیلد هستند گزینه ای ارزان تر و کاملا بهتری برای این هدف محسوب می شوند.
برندهای معتبر کابل شبکه
Prysmian: پریسمیان یک شرکت چند ملیتی ایتالیایی است. از بهترین تولید کننده های کابل شبکه که تمرکز اصلی آن روی کابل است.
Legrand: لگراند یک شرکت فرانسوی است و یکی از بزرگترین مطرح ترین برند در صنعت برق و الکترونیک است. تولیدات این شرکت تجهیزات پسیوی مثل کیستون، پچ کورد، پچ پنل و… است. البته این شرکت در تولیدات کابل شبکه از برترین برندها در دنیاست.
Nexans: نگزنس یک شرکت فرانسوی در تولید تجهیزات شبکه است. برند نگزنس از مطرح ترین ها در دنیای کابل شبکه است. از تولیدات این شرکت می توان به انواع کابل شبکه Twisted pair و فیبر نوری اشاره کرد.
Belden: بلدن یک شرکت آمریکایی و فعال در حوزه الکترونیک است. کابل شبکه بلدن یکی از بهترین انتخابها برای مشتریان است.
تکنولوژی Exir در دوربین مدار بسته چیست؟
همانطور که میدانید و در مقاله های قبلی نیز به طور کامل توضیح دادیم دوربین های دید در شب با استفاده از LED های مادون قرمز IR قادرند تا تصاویر را در شب و تاریکی که ضبط کنند. دوربین های مداربسته هایک ویژن با استفاده از تکنولوژی جدید مادون قرمز Exir که توسط این شرکت ابداع گردیده است قادرند تصاویر را با کیفیت بهتری نسبت به دوربین های IR قدیمی ارائه دهند. دوربین های مداربسته با قابلیت اکسیر عملکرد بسیار خوبی در نور کم داشته و در هر دو محیط های داخلی و خارجی تصاویر با کیفیتی را ارائه می دهند.
برخی از مزایای فناوری EXIR
-
منبع نور بسیار قوی و قدرت نور LED بهبود یافته
با استفاده از تکنولوژی پیشرفته در نحوه انتشار نور و قطعات الکترونیکی بسیار کم ضخامت در حد میکرومتر، می توان تا 30 درصد شاهد افزایش بهره وری در کیفیت روشنایی ایجاد شده در محیط باشیم. علاوه بر این نسبت به تکنولوژی موجود در دوربین های قدیمی تر که دارای خروجی نور 750mV بودند، تکنولوژی اکسیر دارای خروجی 1050mV است و می تواند نور قوی تری را در مسافت و بردهای بیشتر منتشر کند.
-
استفاده از LED های پیشرفته با ابعاد مستطیل شکل برای استفاده بهینه از نور
برای دست یابی به حداکثر بهره وری از نور مادون قرمز منتشر شده، دوربین های هایک ویژن با قابلیت EXIR، می توانند نور را در فرم های مستطیل شکل منتشر کنند. این مزیت منجر به بهبود و افزایش بهره وری و کاهش آلودگی های نوری موجود در محیط می گردد.
-
ایجاد روشنایی یکنواخت
با استفاده از تکنولوژی EXIR روشنایی نور IR به صورت یکنواخت در محیط منتشر می گردد. وجود این مزیت باعث شده تا مسائل و مشکلات مربوط به LED های قدیمی تر مانند تمرکز بیش از حد نور در مرکز تصویر و تاریک ماندن گوشه های تصویر را از بین می برد. علاوه بر این، این مزیت باعث می گردد تا دوربین های مداربسته هایک ویژن از دوام و طول عمر طولانی تری برخوردار بوده و صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی صورت پذیرد.